tirsdag 3. august 2010

Taj hotell i Mumbai


Taj Mahal Palace & Tower i Mumbai holder en aura av mystikk som er få andre hotell i verden forunt. I mer en hundre år har historien og magien dette palasset er omgitt av fascinert aristokrater og businessmenn, musikere og forfattere så vel som filmstjerner og statsmenn.

Etter bombingen i november 2008 er sikkerheten skjerpet og all bagasje blir nå scannet før man i det hele tatt kommer inn på hotellet. Noen røykstriper i den vakre Mughal inspirerte arkitekturen er alt som vitner om hendelsen og selv salen hvor alt startet ble kort tid etter renovert.

Hotellet har 582 rom og 49 suiter, og i den gamle fløyen går du gjennom ganger som minner om gallerier med en uvurderlig samling malerier på din vei til rommene som alle er helt unike.

Men vel inne i palasset opplever du at energien i hotellet omfavner deg, og det er nesten som man kan høre Ravi Shankar og George Harrisons sitarspilling i gangene. Historien forteller da også at de satt oppe mesteparten av nettene og komponert musikk her.

Her har Mick og Bianca festet og Rossellini har diskutert film med statsmann Nehru, og vil nok fortsette å være et av de mest myteomspunnede hoteller i verden.
For når du har overlevd verdenskriger, terrorist attakk og jordskjelv, så vel som økonomiske nedgangstider og drap, er det klart at historien om Taj ikke er over. Den har bare så vidt begynt.

Om man besøker Mumbai er det et must å ihvertfall bo en natt på Taj!
For mer informasjon og booking, besøk:









Startsiden keyweb.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar