mandag 2. august 2010

På skrivekurs i Paris

Tenk deg en hel helg i Paris med ingen annen plan enn å høre på Henrik Langeland fortelle om bøker, forfatterskap og sin svakhet for, ja nettopp, Paris.

Og kjærligheten til Paris skinner virkelig gjennom når forfatteren mest kjent fra Wonderboy og Francis Meyers lidenskap snakker om byen han har bodd i gjennom flere faser i livet. Han forteller ivrig om historien til byen, leiligheter han har oppholdt seg i når han har jobbet med bøker, naboene og intime caféer. Han forteller også om studiene ved det ærverdige Sorbonne universitetet som ligger rett ved siden av hotellet vårt, Hôtel des 3 Colleges, et lite og særdeles sjarmerende familiedrevet hotell i hjertet av Latinerkvarteret hvor en rekke forfattere og poeter har bodd. Alt flettet sammen med referanser til bøker og gode historier.
Alt er med andre ord i litteraturens ånd denne helgen.


Langeland er opptatt av de gode fortellingene, de spennende historiene og det å finne frem til hvordan man skriver en bok som er så medrivende at leseren ikke greier å legge den fra seg. Hvilke teknikker bruker forfatteren, hvordan bygger man opp historien, og ikke minst, hvordan skaper man en interessant karakter, dette er spørsmål som blir gjennomgått på kurset.
Det er nettopp dette som imponerer med Langeland. Det at han i tillegg til å kunne fortelle en god historie, vet hvorfor historien fungerer, hva som gjør at vi blir dratt inn i den og hvordan forfatteren leder oss gjennom handlingen.
”Spør deg, hva om…” sier han, ”hva om heisen stopper, hva om bilen er borte en morgen du kommer ut av døren på vei til jobb. Tenk på hva vi forventer skal skje, og la det motsatte bli tilfellet i historien din. La leseren alltid lure litt.”

Og etter teorien blir vi sendt ut i Paris’ gater på jakt etter en god historie. De er det mange av i denne byen som har fostret så mange og inspirert utallige flere forfattere i århundrer.


Skrivekurs i regi av Inspiratour.

Programskisse
Dag 1: Felles lunsj. Ettermiddagsøkt kl 15 - 18.
Dag 2: Teori kl 9 - 12. Feltarbeid etter lunsj. Avtalt møtested for en kopp kaffe eller lunsj på en kafé ved Place de la Contrescarpe.
Dag 3: Innlevering av tekst fra dag 2. Kurs kl 9 - 12. Feltarbeid etter lunsj. Kaffe på Les deux Margots. Ny innlevering.
Dag 4: Oppsummering kl 9 - 12. Eventuelt kaffe på L'Écritoire før vi sier au revoir à Paris.


For mer informasjon besøk:
www.inspiratour.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar