torsdag 5. august 2010

Er Skottland mer enn Whiskey?

Aberdeen er kanskje mer kjent som en oljehovedstad enn en feriedestinasjon for de fleste, men med direkte flygninger med Norwegian fra Stavanger er byen et veldig bra utgangspunkt for en høsttur til Skottland.

Kun kort vei fra byen, som både byr på trendy nattklubber og tradisjonell pub-mat, finner du en fantastisk kystlinje med spektakulære klipper. Her finner du også noen av landets mange slott og borger.

En kort togreise fra Aberdeen ligger Stonehaven, en tradisjonell liten landsby kjent for Dunnottar slott. Slottet som er fra rundt 1300-tallet ligger ytterst på en klippe med en fantastisk utsikt over nordsjøen. Ta en taxi ned til slottet og gå langs den vakre kysten tilbake til byen, en tur som tar ca 45 min.

En bratt trapp fører ned til slottet som ved flere anledninger har hatt en viktig rolle i Skottlands historie. Både ved å ha holdt stand mot Oliver Cromwell armé og vært hjem til fanger. Opptil et par hundre om gangen har sittet her og de små fangehullene kan fortsatt besøkes for de som ønsker det.

Slottet er i dag i privat eie men er åpent for besøk fra 9-18 hver dag.

For mer informasjon besøk http://www.dunnottarcastle.co.uk/

1 kommentar:

  1. Hele UK er nydelig, med flott natur og ikke minst alle historiske bygninger fra mange århundre tilbake.

    SvarSlett