tirsdag 24. august 2010

Seiltur i Skjebergkilen

Høsten nærmer seg, men om været holder seg så fint som sist helg, er det fortsatt muligheter for noen nydelige turer på sjøen.
Skjeberg har i underkant av 10 marinaer men alikevel var kilen denne helgen nesten tom for båter. For oss som liker litt vind så var det imidlertid perfekt seilevær.
Dessuten belønnet værgudene oss med knallsol fra en nesten skyfri himmel.

Vi la ut fra Skjebergkilens Marina og gikk for motor et stykke sørover før Skipper Øyvind spør "nei, skal vi seile litt da?"
Med vind fra sør vest og tildels store bølger valgte vi etterhvert å snu og seile innover i kilen igjen til roligere vann men alikevell god vind. Vi gjorde lett 4-5 knop med bare en "liten klut" som Øyvind kalte det og med kun lyden av vinden som slo i seilene, båten som skar i sjøen og ett og annet måkeskrik kan man nesten ikke tenke seg en mer perfekt dag.

Skjebergkilens Marina AS er en populær marina og planlegger 250 nye båtplasser i 2011-2012 sesongen. I tillegg skal det bygges en bølgebryter for at marinaen skal ligge mer beskyttet.
Det foreligger også planer om båthotell (innendørs lagring), utvidelse av verkstedet, båtutstyrsbutikken, ny resturant, nye sjøboder, og dagligvarebutikk.

www.skjebergkilensmarina.no


Blogglisten

1 kommentar:

  1. Ingenting slår sjølivet! Håper det er en stund til vinteren setter inn for fullt. Lang lang sensommer er ønskelig.

    SvarSlett