søndag 5. september 2010

Isle of Wight - legendariske festivaler

Isle of Wight er kjent som den store musikkfestival øya, helt siden Jimmy Hendrix hadde sin nostalgiske opptreden i 1970.
The Who, Joe Cocker og The Doors har alle spilt her og gjort øya legendarisk.


Men Isle of Wight har vært brukt som feriedestinasjon for briter i århundrer. Øya ligger rett syd for Southampton i den engelske kanal og er kjent for mer enn musikkfestivalene.
Englands største øy er også et paradis for seilere. Cowes week er den regattaen i verden som har holdt på lengst, med over 1000 yachter, 8500 deltakere i over 50 klasser. I 1851 ble også verdens første America’s Cup race avholdt her.

Isle of Wight har en nydelig natur, vakre klipper og spektakulær utsikt og er perfekt for turer enten det er til fots eller på sykkel. 18-26 september avholdes den store sykkelfestivalen hvor 4500 syklister deltar på en rekke lengre eller kortere turer.

23-26 oktober kan du delta på en festival for turer til fots og da kan du velge mellom tematurer som spøkelsestur eller Halloween tur eller guida turer i det fantastiske landskapet.
Isle of Wight er et populært sted for mat eller vinfestivaler, og er i tillegg et kjent sted for fossiler og det arrangeres turer for voksne og barn hvor man kan gå langs stranda og fortsatt finne fossiler av dinosaurer.

Isle of Wight er lett å komme seg til. Det går ferger fra de fleste større havnebyer i sør-england og Southhampton er jo bare en kort togreise fra London så det er perfekt å kombinere storbyferien med en tur hit.


http://www.iwight.com/homepage/
http://www.ving.no/storbyferie

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar